středa 20. února 2013

Když máte korálkový obchod, máte smůlu...


Proč? protože vše je jinak, než na první pohled vypadá.


Začli jste proto, že se vám korálky líbí, že vás baví. Všichni korálkováníchtiví vám závidí, kolik toho máte, vám se předsi žije. Ono je to ale jinak...
Že máte plný krám, to neznamená, že vše máte doma a můžete to kdykoliv použít. A hlavně - neznamená to, že můžete korálkovat co hrdlo ráčí. Nemůžete - jste totiž úředník, zásobovač, pokladní, fotograf, nosič zásilek na poštu i uklízečka. O korálkách si můžete nechat jen zdát...



Několik let provozování korákového obchodu člověka poznačí. Od vidím do nevidím korále, ale aby vše fungovalo, jen kolem nich skáčete, opravdu korálkářsky si na ně nesáhnete.
Kdysi jsem korálky používala hlavně k drátování - tak to vlastně všechno začlo. Potřebovala jsem je a skoro nic nešlo sehnat. Několik let jsem se pak na korálky dívala jen při objednávání a snažila se zajistit perfektní fungování obchodu. Minulý rok jsem si ale řekla: 

DOST - budu korálkovat. Prostě jen tak, pro radost.

Čas si najdu, ikdybych si ho měla urvat ze spánku, ikdybych měla něco nechat dořešené na méně procent, než mým perfekcionalistickým svědomím požadovaných 100 %.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...