úterý 24. května 2022

Spirála na cestách - 28.5.2022 - 𝐆𝐁 𝐁𝐞𝐚𝐝𝐬

Už tuto sobotu 𝟐𝟖.𝟓.𝟐𝟎𝟐𝟐 organizujeme výlet s bohatým programem  

Navštívíme 𝐆𝐁 𝐁𝐞𝐚𝐝𝐬 v Jablonci nad Nisou.

🎯 𝐀𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚 𝐝𝐨 𝐧𝐚𝐯𝐢𝐠𝐚𝐜𝐞: Janovská 132/39

 
Pravda, do GB si může zajet v otevírací době kdokoliv, 
tentokrát to ale bude se speciálním programem, který běžný není. 
 
Covidový lockdown nás všechny zpomalil a po většinu času nám nezbylo než sedět doma. Tak si to teď vynahradíme a třeba trochu pomůžeme výrobcům v nesnadné době :)
 
Pamatujete na korálkovou prodejnu 𝐑𝐨𝐛𝐢𝐧𝐬𝐨𝐧 a skvělou Robinsonku - Renata Patek Robinson na pražských Vinohradech? Kdo nemá v krabicích nasyslené desítky či stovky strandů, jako kdyby nikdy nekorálkoval :). Mám celý velký šuplík a nostalgicky vzpomínám vždy, když nějaký kousek vytahuji. Že jste je ještě nestihly zpracovat? Nevadí, nekazí se - my ale rozhodně potřebujeme nové. Před pár měsíci v době mé návštěvy, kdy jsme se s majitelkou GB beads - Zuzana Slamova - pokusily oživit starý strojek na stáčení rokajlových šňůr, vznikla první myšlenka na tuto korálkovou jízdu (a možná i další) - za korálky, za historií a za vším, co ke korálkování patří…
Mnozí ví, že prodejna Robinson byla "propojena" s GB Beads, což je také jeden z dodavatelů NaSpirale.cz. Z jejich závodu pochází kromě jiné známé Piggy, Silky či Carrier beads, ohňovky a další korálky. To co jste viděly v Robinsonu, je znásobeně možno vidět a nakoupit v podnikové prodejně GB (viz foto a video).
 

Co nás na výletě čeká?

🎯 Navlékání rokajlu na mašinkách - vyzkoušíte jak se to dělávalo a dělá ve velkém dodnes.
🎯 Stáčení splétaných rokajlových šnůr, tzv. Leciánek na historickém strojku (pokud si budete chtít vzít navlečené a stočené šňůry domů příspěvek na rokajl 50-100 kč).
🎯 Kurz rondelek z nových trojdírkových korálků Canoe - foto v příspěvku níž  (je potřeba přihlásit se předem - kurzovné zdarma, korálky zakoupíte v prodejně, info co si vzít sebou na šití pošlu přihlášeným do mailu).
🎯 Návštěva zdejšího Muzea výroby korálků - vřele doporučuju - vstupné 100 Kč, děti 50 Kč, senioři nad 63 let 80 Kč
🎯 Nekontrolované utrácení v korálkovém ráji :)
 
Různé typy historických navlékacích mašinek na rokajl
 
Historický strojek na leciálnky - stáčené šňůry z rokajlu.
Více o prvním oťukávání a práci na strojku v postu u mně na facebooku

V rámci výletu zdarma kurz rondelek z korálků Canoe a Silky

Prosím, svou účast hlašte na mail obchod zavináč naspirale.cz, potřebujeme vědět, kolik lidí cca celkem čekat. Zájemcům o kurz bude zasláno, co si vzít na korálkování z domu.



🎯 Doprava vlastními auty - takto nejsme tolik limitováni a vyjde nás to levněji. Aut už je hlášeno několik, na benzín/naftu se budeme skládat řidičům. Pokud se chcete přidat, můžete jet vlastním autem a nejste plní, budeme rádi za info, pokud máte možnost někoho přibrat. Pokud chcete jet a nemáte možnost dopravy, napište, pokusíme se zjistit možnosti volných míst. Řidiči s prázdnými místy v autě, dejte vědět - uveďte prosím odkud vyjíždíte a kam se vracíte (případně i trasu kde můžete nabrat lidi + kolik máte volných míst v autě). obchod zavináč naspirale.cz

🎯 V GB program začíná cca v 𝟗 𝐡𝐨𝐝𝐢𝐧, trousit se nejspíš budeme do 10 jak nás znám :). Pro odjezd z Prahy to znamená vyjet cca v 7.30 až 7.45 ráno. Nějaká místa z Prahy ještě jsou, pište na mail, do komentářů na facebooku přidám další možnosti výjezdu, kde ještě nejsou plná auta a je možné se přidat. Dokdy se zdržíme, asi nikdo neví, uvidíme jak to budeme zvládat, co se také odvine od toho, kolik nás celkem bude.




🎯 Sdílení a informování korálky postižených kamarádů vítáno, ať to dobrodružství stojí za to :)
🎯 Příště se podíváme jinam, nechte se překvapit :) - rozhodně nás čekají další dobrodružství…





Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...