čtvrtek 10. listopadu 2022

Lacy snowflakes on Spirala Beading Frames #SBF

KRAJKOVÉ VLOČKY s použitím Spirala Beading Frames #𝐒𝐁𝐅


    Tyto vločky jsou šité na speciálních kostrách, které mají v každém rameni otvory a lze s jejich pomocí tvořit vločky, hvězdičky či přívěsky promyšleným způsobem našívání korálků - celek pak vypadá tak trochu jako "šitá krajka". Kostry už pár let vyrábíme doma - to je důvod, proč je jinde neseženete.

JAK TO CELÉ FUNGUJE
Vločkových koster mám více typů a velikostí, ty vánoční mají 6 nebo 12 ramen, všechny mají v ramenech dírky pro provlékání a některé jsou navrženy s menším či větším otvorem uprostřed, který poskytuje možnost umístění rivolky, šatonu, kabošonu či jiného korálku. Stejně jako u jiných korálkových vloček, je i tady potřeba vymyslet způsob, jakým se kostra ozdobí, tedy vlastní design. Návrhů/designů je mnoho, některé je možné vzájemně kombinovat, často stačí vyměnit jeden korálek za jiný a vizáž vločky je úplně jiná, možnosti jsou neomezené. Pokud máte představivost, dovedete si nejspíš vymyslet zdobení vlastní, fantazii se meze nekladou.
Nápad tady byl déle, realizaci umožnil až příchod 3D tiskáren do běžného provozu v domácnostech. Systém koster jsem vymyslela a přenesla do reálné podoby ve spolupráci s programátorem a 3D tiskařem, kterým je můj muž, cca před pěti lety - od té doby je ladíme, vylepšujeme a já stále vymýšlím něco nového. Od nápadu po výsledný produkt to stálo spoustu teoretizování, přenášení představy designéra do podoby srozumitelné pro tiskárnu - a hlavně spoustu času, nervů a pěknou hromádku zmetků. Kostry jsou vyrobeny převážně z recyklovatelného, biologicky degradovatelného plastu PLA a jsou k dostání prozatím pouze na kurzech - jednak nejde o průmyslovou produkci a také je nutno díky křehkosti doladit a otestovat systém zasílání, vyžadovalo by to také návody, které jsou na psaní časově hodně náročné. Vločky a přívěsky jsem začla učit v roce 2017 na kurzech ve svém obchodě NaSpirale v Krymské, pak nám do toho vstoupil covid, vývoj a realizace se trochu zdržela, protože kurzy dělat nešlo. Nicméně některá děvčata, která kurzy absolvovala, už několik let vločky vyrábí.

Protože se vločky postupně objevují na sociálních sítích, zájem roste a množí se dotazy, letos jsem se rozhodla do toho "praštit" a rozjet kurzy nejen pro své štamgasty :). Letošní termíny kurzů zveřejňuji na Facebooku (nějaké mohou ještě podle zájmu a okolností přibýt, pokud nám covid nehodí do toho vidle .

Na kurzu se můžete naučit, jak vyrobit konkrétní vločku a hlavně pochopíte princip "šití krajky na kostrách". Ideální je absolvovat kurz na každý typ kostry, kterou chcete používat, minimálně však jeden z kurzů, kde pochopíte princip a možná budete schopni systém správně využít a tvořit dál z vlastní hlavy.

Kurzy probíhají v Praze, učím pouze osobně (online nejsou pro rok 2022 v k dspozici, ani je neplánuji). Momentálně jsem ráda, že stíhám extrémní nápor zájemců o klasické kurzy ve své kurzovně v Praze, kde se prodávají také kostry. Jedna kostra je vždy v ceně kurzu, další jsou k nákupu pro účastníky kurzů. Poštou letos kostry nezasílám, tiskneme jako o život, ale i tak jen tak-tak pokryju zájem účastníků kurzů (navíc je potřeba spolehlivě vyřešit zasílání, svěřit křehké kostry naší pošt je docela riziko). Návody k dispozici nejsou, pro další roky nevylučuji, že se nějaké objeví (závisí na okolnostech a mém čase)

Kurzy sledujte na mém osobním facebooku

nebo na facebooku mého webového obchodu NaSpirale.cz

Malý přehled některých vloček (všechny zdaleka zveřejněny nejsou),
které jsem už v minulých letech zveřejnila někde na sociálních sítích - další přibývají...

Název vločky je odkaz - vede v prokliku na blog nebo na sociální sítě, kde je někdy fotek víc.
Někdy se snad dostanu ke vzeřejnění většiny na blogu, čas ale běží stále rychleji...






Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...